"Heidenskip"

Aluboot - Aangenaam!

Aluboot is een door en door Hindeloopens bedrijf; op 11 augustus 1975 door Borneman sr. opgericht en nog steeds gevestigd in Hindeloopen. Onder leiding van de familie Borneman bouwt een team van vakmensen aluminium schepen.

Voordat de werf werd opgericht, verzorgde Borneman reeds de betimmering van casco's. Daarbij ontstond het idee om zelf ook de casco's te gaan bouwen. Na eerst in samenwerking met een Engelse werf polyesterbouw te hebben overwogen, werd in mei 1975 de failliete boedel van een werf voor aluminium schepen uit Leeuwarden overgenomen, alsmede een deel van de werknemers. Nadat onderdak was gevonden in een loods aan de haven in Hindeloopen, werd het volledig in-huis bouwen van schepen in aluminium onder de naam Aluboot gestart.

Sindsdien is het bedrijf gegroeid tot de huisleverancier van de KNRM, en heeft menige particuliere opdrachtgever geprofiteerd van de ervaring opgedaan in deze veeleisende bouw.

Aluboot schepen kenmerken zich door hun degelijkheid, beproefde technologie en zijn gebouwd met gedegen vakkennis. Dit resulteert in een waardevaste investering die van generatie naar generatie zal worden doorgegeven.

De familie Borneman is nog steeds de stuwende kracht achter Aluboot. Maak een afspraak om de mogelijkheden van het bouwen van een schip met hen te bespreken.