Aluboot gebouwde Arie Visser klasse - KNRM

Reddingsvaartuigen

Aluboot heeft zich naast jachtbouw tevens gespecialiseerd in het bouwen van reddingsboten, met name voor de KNRM. De jarenlange ervaring en meer dan 20 gebouwde boten in de 19m lange Arie Visser klasse en de 15m lange Joh. Frederik klasse vertalen zich in een robuust, veilig en betrouwbaar schip dat elke zee de baas is.

Bij de bouw van een reddingsboot is er continue en intensief overleg met de opdrachtgevers. De nieuwste inzichten, de beste apparatuur en de betrouwbaarste oplossingen worden besproken, getoetst en toegepast.

Na specificatie van de apparatuur, motoren en de aandrijving werken wij met een vaste prijs voor de bouw volgens bestek en tekening. Gaande het proces worden vaak constructieve aanpassingen gemaakt, voor zover die niet extra apparatuur betreffen zijn deze inclusief in de bouwprijs.

De meeste ontwerpen zijn van de hand van scheepsarchitect Willem de Vries-Lensch. Contructieve wijzigingen en nieuwe inzichten tijden de bouw worden continue afgestemd met de architect, die deze na goedkeuring vervolgens in de tekeningen verwerkt.

Reddingsboten