Aluboot expertise ten dienste van de KNRM

KNRM Reddingsboten

De KNRM is een gewaardeerde klant van Aluboot. Het bouwproces is een intensieve samenwerking tussen ontwerpers, KNRM toeleveranciers en Aluboot. Dit zegt de KNRM erover:

De Stellendamse schipper Eric Rodenhuis is trots op ‘zijn' nieuwe schip. “Ik ben vanaf het begin van de bouw erbij betrokken. Hoe verder het schip af kwam, hoe vaker ik bij de werf over de vloer kwam. En nu is ze dan klaar. De afsluitende duurtest naar Londen was super.”
De nieuwe reddingboot vervangt de reddingboot Prinses Margriet uit 1990. De voornaamste reden van vervanging is het vergroten van de gereddencapaciteit (van 90 naar 120 personen) en het verhogen van de actieradius (van 6 naar 16 uur).

De nieuwe reddingboot voor station Stellendam is gebouwd door de werf Aluboot in Hindeloopen. Het schip heeft een aluminium romp en opbouw. De boot is met zijn 18,8 meter lengte de grootste reddingboot van het type ‘rigid inflatable boat' in de wereld. De reddingboot is de tiende reddingboot van het type Arie Visser en tevens de laatste uit die serie. 

Reddingsboten

KNRM